Hozzávalók 4
főre:
Húshoz:
*2 kisebb csirkemell filé
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2-3 ek olaj
Tarhonyához:
*3-4 ek olaj
*2 csésze tarhonya
*4 csésze víz
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet bors
A megtisztított csirkét egész apró kockára vágjuk, egy
kicsit hagyjuk lecsepegni.
Egy edényben kevés olajat forrósítunk, majd a húst
fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük sóval, borssal.
Egy kevés vízzel felöntve (Ez kb. 0,5-1 dl. Attól függ, hogy mennyi vizet ereszt a hús.) és lefedve hagyjuk puhára főni.
Az olajat felforrósítjuk, majd a tarhonyát rászórjuk és
kedvünk szerinti barnaságig pirítjuk (én nem szeretem túl barnára, inkább olyan
közepesnek mondanám).
A csésze mérete tulajdonképpen mindegy, de általában 2,5
dl-et használok.
Felengedjük a vízzel, de óvatosan, mert ekkor felszálló
forró gőz nagyon könnyen megégetheti a kezünket.
Jól átkavarjuk.
Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel (leveskockával).
Lefedve, néha megkavarva mérsékelt lángon hagyjuk puhára
főni. Kb. 20 perc alatt készre is puhul. Érdemes többször megkavarni, hogy le
ne ragadjon.
Ha már a hús puha és elfőtte a levét, akkor a tarhonyához
keverjük és tálalásig lefedjük, mert még ez alatt is puhul a tészta.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése