Nem szokványos, jó húsos szalonna és krumpli lett a töltelék, amit sajtos tejföl koronázott meg. Külön köret nem készült hozzá.
Hozzávalók 2
főre:
*2 bébi főzőtök (egyenként 35 dkg)
*4 nagy csipet só a tökök besózásához
*7 dkg húsos szalonna
*1 nagyobb újkrumpli
*3 jó púpos ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*2 borsónyi házi fokhagymakrém
*8 dkg füstölt sajt
*1 ek olaj a sütőforma kikenéséhez
A kis tököket alaposan megmossuk, kicsit megtörölgetjük.
Egy éles késsel hosszában kettévágjuk.
Egy kiskanállal a magkezdeményes belsejét kikaparjuk, erre nem lesz
szükségünk.
Mindegyik tök darabot meghintjük sóval és félretesszük.
A szalonnát apróra vágjuk, a megtisztított krumplit is
egész apróra kockázzuk.
Egy serpenyőben a szalonnát megsütjük, ha már eresztett
egy kis zsírt, akkor hozzáadjuk a krumplit és együtt pirítjuk, míg utóbbi is
megpuhul.
A levet, amit a sótól a tökök eresztettek, leöntjük, és
egy olajjal kikent jénaiba, tepsibe fektetjük, és a mélyedésekbe kanalazzuk a
szalonnás krumplit. Egész finoman meghintjük sóval.
A sajtot lereszeljük.
A tejfölt egy tálkába kanalazzuk, ízesítjük sóval,
borssal, házi fokhagymakrémmel.
Majd beleforgatjuk a sajt egyharmadát.
A sajtos tejfölt a tökök tetejére kanalazzuk, majd
megszórjuk a maradék sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk (lefedni nem szükséges), ahol 200 fokon
hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a villa könnyen belemegy a tök húsába. Ez kb.
25 perc az említett hőfokon.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése