Hozzávalók 4
főre:
*2 közepes főzőtök
*1 kk só
*5 púpos ek liszt
*4 közepes tojás
*1 csésze zsemlemorzsa (3 dl)
*1 csapott kk morzsolt petrezselyemlevél
*0,5 kk fokhagyma granulátum
*2 csapott tk szezámmag
*Kb. 6 dl olaj a sütéshez
A tököt megtisztítjuk, kb. 1 cm vastag karikára vágjuk és
meghámozzuk.
Meghintjük sóval és félretesszük.
Három tányért készítünk. Az elsőbe kanalazzuk a lisztet.
A másodikba egy villával kicsit felverjük a tojásokat.
A harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, amiben elkeverjük a
petrezselyem levelet, a fokhagyma granulátumot és a szezámmagot.
Egy tálba olajat forrósítunk.
A tök közben levet eresztett, amit leöntünk.
A karikákat először a lisztben forgatjuk meg, majd a
tojásban, végül a morzsában.
Közepesnél kisebb lángon a forró olajban szép barnára
sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése