Biztos vagyok benne, hogy máskor is fogom még sütni.
Hozzávalók:
Tésztához:
*40 dkg liszt
*1 csipet só
*0,5 tasak sütőpor
*10 dkg porcukor
*12 dkg vaj/margarin
*2 tojás sárgája
*10 dkg tejföl
Morzsához:
*20 dkg liszt
*10 dkg porcukor
*15 dkg vaj/margarin
Töltelékhez:
*7 jó púpos ek szilvalekvár (7 dl-es üveg fele)
Először a morzsát készítjük el. A lisztet a porcukorral
egy tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk benne a vajat/margarint. Nem szükséges,
hogy összeálljon. Lefedve a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (38*30 cm) kikenünk
vékonyan vajjal és megszórjuk egy kevés liszttel.
A tésztához a lisztet, a sót, a sütőport és a porcukrot
egy tálba mérjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, és
a vajat/margarint.
Alaposan összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk,
de úgy, hogy egy picit túlérjen.
A nyújtófa segítségével az előkészített tepsibe fektetjük
úgy, hogy legyen egy kis pereme a tésztának.
Megkenjük a lekvárral és a morzsát a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc
alatt megsütjük.
Ha kihűlt szépen szeletelhető.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése