Hozzávalók 12
muffinhoz:
*25 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*12 dkg vaj/margarin
*15 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 kisebb tojás
*2 doboz görög joghurt (2*125 g)
*4 kisebb szál rebarbara
*1 tk cukor a szóráshoz
*1 kis marék piros ribizli
A muffin sütő formát kibéleljük papírral. A sütőt
előmelegítjük.
A rebarbara szárról a leveles részt levágjuk és a vastag levélnyelet meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.
Megszórjuk egy kevés cukorral, majd egy szűrőkanálba téve
félrerakjuk, hogy levet eresszen és lecsepegjen.
A ribizlit leszemezzük és megmossuk.
A lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük benne a
sütőport.
A vajat/margarint egy kicsit megolvasztjuk, majd a
cukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojásokat, majd a joghurtot.
A lisztes és a tojásos részt jól összekeverjük.
Beleszórjuk a rebarbarát. (Pár darabot hagyhatunk a tetejére.)
A masszát egyenletesen elosztjuk a forma 12 mélyedésében.
170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk 5-10 percet, majd rácsra téve hagyjuk
teljesen kihűlni.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése