Hozzávalók 4
főre:
*50 dkg meggy
*3 nagyobb alma
*1 csipet só
*4 ek cukor
*1 kk őrölt fahéj
*6-7 db szegfűszeg
*1 jó púpos ek vaníliás pudingpor
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggy szárát
eltávolítjuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékba rakjuk a gyümölcsöket, felengedjük
annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Pár percig főzzük, míg az alma és a meggy is megpuhul.
Ez alatt a pudingport csomómentesre keverjük a
tejszínnel.
A meleg leves levéből merve felhígítjuk a tejszínt
(hőkiegyenlítést végzünk), majd lassan a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk besűrűsödni.
Jól behűtve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése