A petrezselyem természetesen más zöld fűszerekkel is helyettesíthető attól függően, hogy épp mi található otthon.
Hozzávalók 31
db apró gombóchoz:
Gombócokhoz:
*30 dkg darált sertés hús
*1 kisebb tojás
*3 púpos ek zsemlemorzsa
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd
fokhagyma)
*3-4 ek olaj a sütéshez
Mártáshoz:
*3 dl főzőtejszín (20 %-os)
*1 csapott tk liszt
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*0,5 kk házi fokhagymakrém
*1 csipet só
A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással,
zsemlemorzsával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott
fokhagymával).
Kézzel egész apró, kisebb diónyi golyókat sodrunk, amit
kissé ellapítunk a két tenyerünk között.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd fedő alatt a
gombócok mindkét oldalát megpirítjuk.
Kiszedjük a zsírból és kicsit félretesszük.
A lisztet a tejszínnel és a fokhagymakrémmel
csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon besűrítjük. Hozzáadjuk a sót és beleforgatjuk a gombócokat, hagyjuk hogy jól átmelegedjenek.
A megtisztított petrezselyem leveleket egész apróra
vágjuk és a gombócokra szórjuk.
Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Jól hangzik és guszta is az étel!
VálaszTörlésKöszönöm szépen.
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlésEzt a receptet már évek óta csinálom spagetti tésztával tálalom családom imádja
VálaszTörlés