Mikor megláttam Kifőztük magazin májusi számában ezt az egyszerű desszertet, tudtam az első eprekből elkészítem. Két nagyobb, felnőttnek és két kisebb, gyereknek való pohárkával lett belőle. Kellemesen, nem túl édes finomság. Olyan nem lehet abbahagyni desszert. Tökéletes fogás egy vasárnapi ebéd lezárásaképpen.
Köszönöm szépen a receptet Babett!
Hozzávalók 4
főre:
*10 dkg Teljes kiőrlésű kakaós keksz (Győri Édes)
*5 dkg olvasztott vaj
*30 dkg eper
*2 dl tejszín (30%-os)
*10 dkg krémsajt
*5 dkg porcukor
Előkészítünk négy poharat.
A kekszet összetörjük. (Ezt úgy végeztem, hogy egy
zacskóba tettem, konyharuhába tekertem és húsklopfolóval megütögettem.)
Egy tálkába öntve meglocsoljuk olvasztott vajjal.
A poharak aljában elosztjuk a kekszet.
A megtisztított epret villával pépesre törjük. Pár
darabot félreteszünk a díszítéshez.
A gyümölcsvelőt a kekszes rétegre kanalazzuk.
A tejszínt habbá verjük, majd a porcukorral és a
krémsajttal elkeverjük, a poharakba töltjük.
Feldíszítjük a félretett eperrel és citromfű levélkékkel.
Azonnal fogyasztva vagy jól behűtve is nagyon finom.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése