Hozzávalók 4
főre:
*1 nagyobb zellergumó
*1 liter víz
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
*10 dkg trappista sajt
*1 csapott kk só
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
A megtisztított zellergumót apróra kockázzuk, felengedjük
a vízzel, ízesítjük a sóval, ételízesítővel (esetleg leveskockával) és fedő
alatt addig főzzük, míg a zöldség megpuhul.
Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük.
Belecsorgatjuk a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot és
belereszeljük a sajtot (utóbbiból hagyunk egy keveset a tálaláshoz).
Mérsékelt lángon addig hagyjuk a tűzhelyen, míg a sajt
teljesen felolvad.
Melegen, reszelt sajttal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése