Hozzávalók 3
főre:
*25 dkg szarvacska tészta
*15 dkg Füstölt-főtt tarja
*1 Zöld-fűszeres tömlős sajt (100g)
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*1 csipet só
*1 csipet bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd
fokhagyma)
*1 marék reszelt sajt a tetejére (kb. 3 dkg)
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük,
lecsepegtetjük.
(Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.)
A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kockára vágjuk.
A tömlős sajtot egy tálba nyomuk, elkeverjük a tejszínnel,
ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
A tésztát a krémbe forgatjuk és hozzáadjuk a tarja
kockákat. Jól átforgatjuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni, mert lehetséges, hogy
kíván egy kevés sót.
Egy közepes méretű kerámia sütőformába (esetleg tepsibe)
simítjuk a tésztát.
A tetejét megszórjuk kevés reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt 180 fokon
hőlégkeveréssel megsütjük.
Melegen, azonnal tálaljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése