2015. április 7., kedd

Tarjás-sajtkrémes tészta tepsiben

Az ünnep után, a húsos tálakkal eltelve nem is kívánunk csak egyszerű, könnyű ételeket. Egy kevés maradék füstölt tarja felhasználásával készült ma ebédre ez a szaftos, sajtot tészta. Nem túl nagy adag, de nekünk éppen elegendő. Nem sütöttem sokáig, csak míg a sajt ráolvadt a tetejére és az egész jól átmelegedett, de már előtte is nagyon finom volt, akár a sütést el is lehetne hagyni, úgy is remek tésztaétel.



Hozzávalók 3 főre:
*25 dkg szarvacska tészta
*15 dkg Füstölt-főtt tarja
*1 Zöld-fűszeres tömlős sajt (100g)
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*1 csipet só
*1 csipet bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
*1 marék reszelt sajt a tetejére (kb. 3 dkg)

A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
(Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.)
A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kockára vágjuk.
A tömlős sajtot egy tálba nyomuk, elkeverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
A tésztát a krémbe forgatjuk és hozzáadjuk a tarja kockákat. Jól átforgatjuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni, mert lehetséges, hogy kíván egy kevés sót.
Egy közepes méretű kerámia sütőformába (esetleg tepsibe) simítjuk a tésztát.
A tetejét megszórjuk kevés reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Melegen, azonnal tálaljuk.

A Facebookon is megtaláltok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése