Hozzávalók 1
főre:
*5 dkg kolozsvári szalonna
*1 tk olaj
*2 kis szelet piros és 2 kis szelet zöld kaliforniai
paprika
*1 szál újhagyma
*3 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 csipet bors
*kevés reszelt sajt
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk,
a hagymát felkarikázzuk, a paprikákat apró kockára vágjuk.
A szalonnát az olajon egy magasabb falú serpenyőben
megpirítjuk, majd hozzáadjuk az újhagymát, a paprikákat és hagyjuk kicsit
pirulni.
Addig a tojásokat egy tálba ütjük, a sóval, borssal kicsit
felverjük.
A tojást a szalonnás zöldségekre csorgatjuk és egy fedő
alatt mérsékelt lángon addig sütjük, míg a tojás már nem folyik.
Egy szilikonos lapát segítségével az omlett egyik felét a
másikra fordítjuk, meghintjük kevés reszelt sajttal és azonnal, friss kenyérrel
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése