2014. szeptember 13., szombat

Füstölt sajtos kenyérlángos

Egyszerű kenyérlángos, amiben főszereplő a szalonna, és a ropogósra sült füstölt sajt. Ebben a borús, esős, komor időben próbáltam egy kicsit színesebb, jobb kedvre derítő finomságot készíteni a kertben található zöldségek segítségével.


Azt hiszem nem volt vele gond, mert hamar elfogyott :-)
 Hozzávalók 4 főre:
Tésztához:
  • 2 közepes krumpli (Kb. 15 dkg)
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 2 dk élesztő
  • 1,6 dl víz (a krumpli főzővize)
Feltéthez:
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csipet só
  • 5 szem koktélparadicsom
  • 5 dkg szeletelt füstölt mozzarella
A megtisztított krumplit apróra vágjuk, és vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a vizet felfogjuk, és hagyjuk langyosra hűlni.
A krumplit megtörjük, meghintjük sóval és elmorzsoljuk a lisztben.
A főző léből kimérünk b. 1,6 dl-t és elkeverjük benne az élesztőt, amit a krumplis liszthez adunk.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk.
A megtisztított lila hagymát nyolcad szeletekre vágjuk.
A szeletelt füstölt sajtot 2-3 mm szélesre metéljük.
A fokhagymát a tejfölbe zúzzuk, meghintjük sóval és alaposan összekeverjük.
Megkelt tésztát kör alakúra elnyújtjuk vagy egy pizza sütő formába kézzel belenyomkodjuk, miután a szalonnazsírral kikenjük és meghintjük kevéske liszttel.
Lekenjük a fokhagymás tejföllel, a félbevágott koktélparadicsomokkal körberakjuk a tésztát.
Megszórjuk a lila hagymával és a szalonnával.
Meghintjük a füstölt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 23 perc alatt megsütjük.
Ha kicsit hűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.
Ízlés szerint apróra vágott zöld kaliforniai paprikával megszórható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése