2014. július 10., csütörtök

Kolbászos töltött krumpli snidlingmártással

Ma egy nagyon egyszerű fogást készítettem ebédre. Tulajdonképpen ez olyan hűtőürítő étel, hisz az került bele, amit épp bent találtam. Természetesen az ízlésünk és a frigónk tartalma szerint változtatható a töltelék. Kolbász helyett mehet bele maradék szalámi, bacon vagy pirított szalonna. A snidling helyettesíthető petrezselyemlevéllel. Nagyon laktató és a mártás igazán különleges kísérője, nem érdemes elhagyni.



Hozzávalók 3 főre:
*9 közepes nagyságú krumpli
*kb. 3 dkg szárazkolbász
*1 kis csokor friss snidling
*1 tubus tömlős sajt
*3 ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 csipet bors
*5 dkg reszelt sajt

Mártáshoz:
*1 púpos ek margarin
*1 púpos ek liszt
*1,5 dl tej
*1 nagy csipet só
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 1-2 gerezd fokhagyma)
*1 kis csokor friss snidling

A krumplikat alaposan megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük.
A megfőtt krumplikat kivájjuk, a belsejüket egy tálba tesszük, áttörjük.
A kolbászt és a snidlinget apróra vágjuk, az áttört krumplihoz adjuk a tömlős sajttal, a tejföllel együtt, sózzuk, borsozzuk, és jól összeforgatjuk.
A kivájt krumplikat egy alufóliával kibélelt, közepes tepsibe állítjuk, meghintjük a belsejüket kevéske sóval, majd megtöltjük a kolbászos krumplival. Nekem maradt egy kis töltelék, az a szakács kóstolója lett :-)
A tetejére halmozzuk a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel szép világos barnára sütjük.
Közben elkészítjük a snidlingmártást. A margarint egy tálkában kis lángon felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a tejet fokozatosan adagolva besűrítjük. Sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet.
Legvégül beleszórjuk az egész apróra vágott snidlinget.
A szószt tányérra kanalazzuk és a töltött krumplikat ráültetve, azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Jaj most nagyon kordult a gyomrom pedig éppen most ebédeltem :) Mindenképpen szeretném "lopni" a receptet, eszméletlen guszta :)

    VálaszTörlés