Hozzávalók 4 bébiételes üvegnyi dzsemhez:
- 50 dkg eper
- 2 nagyobb banán (kb. 15 dkg tisztán)
- 25 dkg cukor
- 1 kk Étkezési citromsav
- 0,5 tasak Dzsemfix Extra 2:1
Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket
eltávolítjuk.
Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük a belekarikázott
banánnal együtt (én kézzel átnyomkodtam).
Belekeverjük a cukrot, a fixet és a citromsavat.
Feltesszük főni, és hagyjuk felforrni.
Ha felfőtt, 3 percig hagyjuk forrni.
A tetejéről leszedjük a habot.
Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése