2014. június 8., vasárnap

Csészés vegyes gyümölcsleves

Nem tudom megunni a gyümölcsleveseket. Egyre több gyümölcs érik és egyre színesebb, ízletesebb ételek készíthetők belőlük. 


Hozzávalók 6 főre:
  • 3 csésze cseresznye (csésze=2,5 dl)
  • 1 csésze köszméte
  • 2 csésze eper
  • 1 nagy csipet só
  • 2/3 csésze cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor
A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt virágmaradványt lecsípjük.
A cseresznyét és a köszmétét feltesszük főni annyi vízben, hogy kicsit túlérjen a gyümölcsön.
Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget.
Kb. 4-5 percig forraljuk.
Az epret is hozzáadjuk.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.
Belecsorgatjuk a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és pár perc után elzárjuk.

1 megjegyzés:

  1. Pont ma főztem én is. Meggyel és cserivel. Behűtve a legjobb nyári eleség...

    VálaszTörlés