Hozzávalók 5 főre:
- 10 kisebb szelet csirkemell filé
- só a fűszerezéshez
Bundához:
- 6 púpos ek liszt (kb. 12 dkg)
- 2 tojás
- 1 csapott kk só
- 1 púpos tk magyaros fűszerkeverék
- kb. 1,2 dl tej
- 6-7 dkg liszt a forgatáshoz
- olaj bőven a sütéshez
A melleket alaposan megtisztítjuk és kiklopfoljuk. Meghintjük
sóval.
A bundához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót,
a fűszerkeveréket, a tojásokat és lassan elkezdjük kavarni. Folyamatosan
adagoljuk hozzá a tejet. Annyit, hogy sűrű, csomómentes masszát kapjunk.
Olajat forrósítunk.
A husikat megforgatjuk a lisztben, majd a sűrű masszában.
Hagyjuk kicsit lecsöpögni a felesleget, sőt egy kanállal kicsit le is húzhatjuk
a husiról, mert különben nagyon vastag lesz a bunda.
Forró olajban, közepestől picit kisebb lángon szép pirosra
sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes a kisült husikat egy fedeles jénaiba vagy
alufóliával lezárt edénybe tenni, így mire az utolsó darab is kisül, a többi
meleg marad, és kicsit átgőzölődik, a bunda is puha, omlós lesz.