2014. április 29., kedd

Krémes karfiolleves

Valami kis egyszerű, hamar elkészülő zöldséges levesre vágytam. Ez a karfiolos lett belőle.


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kis fej (kb. 50 dkg) karfiol
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 0,5 leveskocka
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

A karfiolt apró rózsákra szedjük, alaposan megtisztítjuk.
Feltesszük főni annyi vízben, hogy bővel ellepje.
A vöröshagymát megtisztítjuk és egy apró lyukú reszelőn belereszeljük.
Meghintjük sóval, borssal, szerecsendióval, majd hozzáadjuk a leveskockát.
A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük.
Ha a karfiol megpuhult, a tejszínes habarást felhígítjuk a forró levesből mert pár evőkanál lével és lassan belecsorgatjuk.
Hagyjuk felforrni.
Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése