2014. március 13., csütörtök

Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek

Finom, egyszerű, ízletes és könnyen elkészíthető fogás. Még mindig van medvehagyma és szinte minden hagyományos ételbe belecsempészhető. Igazán kellemes ízt kölcsönöz nekik. 
Hozzávalók 4 főre:
  • 50 dkg nagyobb gomba
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg zöldfűszeres sajtkrém
  • 1 nagy csipet só
  • 1 kis csipet őrölt bors
  • 1 kis csokor medvehagyma (kb. 10 nagyobb szál)
  • 5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet)
  • 5 dkg sajt
  • 2 ek olaj
A gombák tönkjét kiemeljük és félretesszük.
A gombák héját eltávolítjuk, majd a fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal és belefektetjük a kalapokat.
Meghintjük sóval.
A medvehagymás megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apró darabokra vágjuk.
A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát és alaposan összeforgatjuk.
A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy ha kis golyókat formázunk a kezünkkel és ellapítjuk, majd a gombakalapokra rakjuk, kicsit lenyomjuk.
A sonka szeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk, nem baj, ha nem fedi be teljesen a gombák tetejét.
Meghintjük kevés reszelt sajttal.
A tepsit alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk.
Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése