Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg nagyobb gomba
- 20 dkg túró
- 5 dkg zöldfűszeres sajtkrém
- 1 nagy csipet só
- 1 kis csipet őrölt bors
- 1 kis csokor medvehagyma (kb. 10 nagyobb szál)
- 5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet)
- 5 dkg sajt
- 2 ek olaj
A gombák tönkjét kiemeljük és félretesszük.
A gombák héját eltávolítjuk, majd a fejeket folyó víz alatt
átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal és belefektetjük a
kalapokat.
Meghintjük sóval.
A medvehagymás megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai
papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apró darabokra vágjuk.
A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet,
meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát és alaposan
összeforgatjuk.
A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel. Ennek a
legegyszerűbb módja, hogy ha kis golyókat formázunk a kezünkkel és ellapítjuk,
majd a gombakalapokra rakjuk, kicsit lenyomjuk.
A sonka szeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres
túróra rakjuk, nem baj, ha nem fedi be teljesen a gombák tetejét.
Meghintjük kevés reszelt sajttal.
A tepsit alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 180
fokon 10 percig hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fóliát levéve további 15
percet pirítjuk.
Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése