2014. március 26., szerda

Medvehagymás tejben pácolt grillezett csirkemell magvas vitaminsalátával

Ismét elővettem a grillserpenyőt és megint csirkét készítettem. Most medvehagymás pácban érleltem. Színes, friss zöldségekkel szemnek és gyomornak is tetszett. Egy kis fokhagymás-tejfölös öntet sem hiányozhatott.

Hozzávalók 2 főre:
  • 2 kisebb csirkemell filé
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet bors
  • 6-7 nagyobb medvehagyma levél
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek olaj

Salátához:

  • 6-7 nagy jégsaláta levél
  • 1 kígyóuborka harmada
  • 2 db retek
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
  • 1 fehér húsú paprika fele
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 kisebb lila hagyma
  • 1 kk szezámmag

Öntethez:

  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma

A melleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk.
 Meghintjük sóval, borssal.
Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje.
Beletépkedjük a tiszta medvehagyma leveleket és jól összeforgatjuk.
Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.
Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A melleket kiemeljük a tejből és leitatjuk róluk a tejet.
Egy öntött vas grill serpenyőt felforrósítunk 2 ek olajjal.
A mellek mindkét oldalát 5-5 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Amíg sülnek a husik, minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A sárgarépát durvára reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a kaliforniai paprikát kockára, az újhagymát, a fehér paprikát és a lila hagymát karikára vágjuk.
 A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket.
Meghintjük szezámmaggal.
A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése