Hozzávalók 8 kiflihez:
- 1 közepes krumpli (kb. 15 dkg)
- 50 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 tk cukor
- 0,5 dl olaj
- 2 ek tejföl
- 1 kk szezámmag a tetejére
A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük,
leszűrjük és összetörjük.
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a
cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört
krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk.
Egyenként kb. 3-4 mm vastag téglalapformára nyújtjuk.
Hosszában kettéhajtjuk.
A tésztát a keskenyebb oldaláról kezdve feltekerjük.
A hajtás szélét alulra fordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit
távolabb.
Előmelegítjük a sütőt, addig is kb. 25 percet kelnek a
kiflik.
A megkelt péksütiket lefújjuk vízzel és meghintjük
szezámmaggal.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése