2014. március 24., hétfő

Hagymás rostélyos szűzérme

Egyik alkalommal egy szép nagy csontos karajt vásároltunk a hentesnél, és csodás módon rajta volt egy közepes darab szűzpecsenye. A hentes nagyon kedves volt és szépen lekanyarította róla. Eltettem a fagyasztóba és vártam a megfelelő alkalmat, hogy elkészíthessem. Tegnap finom ebéd lett belőle. Kora reggel szépen bepácoltam. Délelőtt kihasználtuk a szép tavaszi időt és elvittük a gyerekeket a vadaskertbe. Mikor hazaértünk, csak gyorsan kisütöttem és már kész is volt a finom, ízletes ebéd. Habos krumplipürét kínáltam hozzá.


Hozzávalók 3 főre:

  • 1 közepes méretű szűzpecsenye
  • 1 egész nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl étolaj
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 csapott ek liszt

A szűzpecsenyét alaposan átmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Nem szükséges kiklopfolni.
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát karikára vágjuk és egy tálba szórjuk, amiben majd elférnek a husik is.
Ráöntünk 1 dl olajat.
A fokhagymát lezúzzuk és bedörzsöljük a pecsenye tallérokat.
Meghintjük kevés sóval és borssal.
A husikat a hagymás olajba helyezzük, kézzel alaposan összeforgatjuk.
Lefedve pár órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.
Sütés előtt a husikat és a hagymát kiemeljük az olajból, amit egy magasabb falú serpenyőbe öntünk.
Felhevítjük, (ha a fokhagyma darabkák megpirultak, érdemes kiszedni az olajból, mert később könnyen megég és akkor keserű lesz) és a pecsenye korongok mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt megsütjük rajta. Aki ropogósabbra szereti, sütheti barnábbra, de óvatosan, nehogy kiszáradjon a husi.
A sülteket melegen tartjuk.
A hagyma karikákat meghintjük kevés liszttel, jól átforgatjuk és az olajon, amin a szűz sült, ropogósra pirítjuk.
Végül a szűzpecsenyét az enyhén megsózott sült hagymával, melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése