Hozzávalók 3 főre:
- 1 közepes méretű szűzpecsenye
- 1 egész nagy fej vöröshagyma
- 1 dl étolaj
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 csapott ek liszt
A szűzpecsenyét alaposan átmossuk, ujjnyi vastag szeletekre
vágjuk. Nem szükséges kiklopfolni.
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát karikára vágjuk és
egy tálba szórjuk, amiben majd elférnek a husik is.
Ráöntünk 1 dl olajat.
A fokhagymát lezúzzuk és bedörzsöljük a pecsenye tallérokat.
Meghintjük kevés sóval és borssal.
A husikat a hagymás olajba helyezzük, kézzel alaposan
összeforgatjuk.
Lefedve pár órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy
egész éjszakát pácolódik.
Sütés előtt a husikat és a hagymát kiemeljük az olajból,
amit egy magasabb falú serpenyőbe öntünk.
Felhevítjük, (ha a fokhagyma darabkák megpirultak, érdemes
kiszedni az olajból, mert később könnyen megég és akkor keserű lesz) és a
pecsenye korongok mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt megsütjük rajta. Aki
ropogósabbra szereti, sütheti barnábbra, de óvatosan, nehogy kiszáradjon a
husi.
A sülteket melegen tartjuk.
A hagyma karikákat meghintjük kevés liszttel, jól
átforgatjuk és az olajon, amin a szűz sült, ropogósra pirítjuk.
Végül a szűzpecsenyét az enyhén megsózott sült hagymával,
melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése