Hozzávalók 8 főre:
- 1 kg sertéskaraj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 ek házi darált paprika
- 1 kk csemege paprikakrém
- 3 szál sárgarépa
- 2 nagyobb szál petrezselyem
- 1 közepes zsenge karalábé
- 8 kisebb db krumpli
- 15 dkg liszt
- 2 nagyobb tojás
A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát és a
petrezselymet felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát
apró kockára vágjuk.
A zsírt felhevítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd
a húst fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a
darált paprikát, a paprikakrémet.
Vízzel felengedve fedő alatt kb. 30 percet főzzük.
Hozzáadjuk a sárgarépát, karalábét és a petrezselymet.
Ha már majdnem puha a hús, mehet bele a krumpli.
A lisztet elkeverjük a tojásokkal, hozzáadunk egy nagy
csipet sót, ha túl kemény lenne, lazíthatjuk pár ek vízzel.
Ha felfőtt a leves a krumplival, a nokedlit a forró levesbe
szaggatjuk.
Ha a nokedli feljött a leves tetejére, a zöldségek és a hús is puha el is zárhatjuk.
Alig várom a bográcsos időd, amikor kint lehet főzni a kertben. Először áltlában gulyásleves fő. Ilyen guszta mint ez! Én csipetkét szoktam belefőzni, de így nokival is izgalmas.
VálaszTörlésBográcsban is más az íze, mindkettőt imádom :-)
Törlés