Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 25 dkg brokkoli
- 5 dkg margarin
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- 10 dkg sajt
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 25 dkg masni tészta
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk,
hagyjuk lecsöpögni.
3 ek olajat hevítünk, amin a husit fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük kb. 0,5 dl vízzel, meghintjük a sóval, borssal és
fedő alatt puhára pároljuk.
A brokkolit egész apró rózsáira szedjük, átmossuk és sós
lobogó vízbe kb. 8-10 perc alatt épp roppanósra főzzük. Hideg vízre rakjuk,
leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A margarint egy tálkában kis lángon felolvasztjuk, rászórjuk
a lisztet, majd a forró tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük.
Közben ízesítjük a sóval, borssal, szerecsendióval,
fokhagymakrémmel.
Belereszeljük a sajtot és kavargatva hagyjuk felolvadni.
Óvatosan beleforgatjuk a lecsöpögött brokkolit és hagyjuk
átmelegedni.
A masni tésztát tányérra szedjük, halmozunk rá a csirkéből,
végül kanalazunk rá a brokkoli szószból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése