Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg csirkemáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 púpos ek tyúkzsír
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 kápia paprika
- 1 fehér húsú paprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk morzsolt majoránna
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk só
A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az
eres részt kivágjuk.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a
szalonnát vékony csíkra, a paradicsomot nagyobb cikkekre, a vöröshagymát fél
karikára vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk még a zsírt és a
vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
Hozzáadjuk a paprikát, pár percig hagyjuk rotyogni, majd
belekeverjük a paradicsomot. ha már levet ereszt, mehet hozzá a csirkemáj.
Meghintjük a borssal, a paprikával, a majoránnával.
Kb. 10-15 percig pároljuk.
Ha a máj is megpuhult, megszórjuk a sóval és óvatosan
összeforgatjuk.
Melegen, tarhonyával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése