2013. november 23., szombat

Virslivel töltött zöldfűszeres kiflifalatok

Párom nagyon szereti a virslis kiflit. Ez most egy kicsit átalakított változat. A zöldfűszerektől, amit a tésztájába dagasztottam, kissé különlegesebb.
Érdemes kipróbálni, lehet egy finom reggeli része vagy akár egy tartalmas leves után második fogás is.
Hozzávalók 22 db kiflihez:
Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk só
  • 0,5 tk morzsolt oregánó
  • 0,5 tk morzsolt bazsalikom
  • 0,5 tk morzsolt petrezselyem
  • 0,5 dl olaj
Továbbá:
  • 11 szál virsli
  • 2 csöpp ketchup kiflinként
  • 1 csöpp mustár kiflinként
Kenéshez:
  • 0,5 dl tej
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót, az oregánót, a bazsalikomot és a petrezselymet.
A tejet langyosra melegítjük, felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral.
A felfutott élesztőt a liszthez adjuk, majd az olajat és a tejet is beleöntve addig dagasztjuk, míg a massza nem csak az edény falától, de már a kezünktől is elválik.
Kilisztezett tálban egy konyharuhával letakarva, meleg helyre téve kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd fél cm vastagra és téglalap alakra elnyújtjuk. Három, kb 12 cm széles csíkot vágunk, azokat pedig háromszögekre.
Minden háromszög szélesebb felére teszünk két csöpp ketchupot és egy csöpp mustárt.
A virsliket kettévágjuk és a háromszögeket kissé meghúzzuk (hogy hosszabbak legyenek) és rátesszük a virsliket, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd elkezdjük feltekerni.
Sütőpapírral bélelt tepsikbe pakoljuk, kicsit távolabb egymástól, további 35 percet kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük, majd onnan kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva kb 10 percig hagyjuk pihenni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése