Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg pulykacomb filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 ek tyúkzsír
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 ek házi darált paprika
- 1 dl paradicsomlé
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 1 doboz csemegekukorica
A húst alaposan megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk,
hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A szalonnát felcsíkozzuk, a megtisztított vöröshagymát
felkockázzuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk és rádobjuk a vöröshagymát.
Üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a tyúkzsírt, majd a combot hozzáadva fehéredésig
pirítjuk.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. Belekanalazzuk
a házi darált pirospaprikát. Ennek hiányában egy kaliforniai paprikát kockázunk
bele.
Ráöntünk kb. 1
dl paradicsomlevet. Felöntjük annyi vízzel, hogy
ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ha
szükséges, még pótoljuk a vizet.
A babot és a kukoricát átmossuk és lecsöpögtetjük.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk, és jól összekeverjük,
hagyjuk felrottyanni.
Melegen, párolt rizs vagy nokedli körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése