Hozzávalók 6 főre:
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 2 szál sárgarépa
- 4 közepes krumpli
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 leveskocka
- 2 púpos ek liszt
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 ek olaj
- 2,5 dl tejföl
A kelkáposztát megmossuk, a torzsát és a vastag ereket
kivágva apróra szeljük.
A répát és a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, előbbit
karikára, utóbbit kockára vágjuk.
A káposztát, a répát és a krumplit egy fazékba rakjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
A megtisztított fokhagymát, a leveskockát, a fűszereket
hozzáadjuk.
Fedő alatt addig főzzük, míg minden zöldség meg nem puhul.
A lisztet a kevéske olajon megpirítjuk, tűzről levéve
beleszórjuk a pirospaprikát, a tejföllel krémesre keverjük.
A levest merülő mixerrel pépesítjük, de hagyhatunk benne
kisebb darab zöldségeket is, úgy még finomabb.
A leves levéből merünk pár kanállal a rántásba, majd a
levest folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Pár percig még hagyjuk a tűzön.
Melegen, virslichipssel és apróra vágott fokhagymaszárral meghintve
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése