Első isler próbálkozás. Nagyon jól sikerült, talán azért is, mert a párommal közösen készítettük.:-)
5 db lett belőle, érdemes dupla adagot összeállítani. Elég méretes darabok, így mutat jól benne a csizmácska.
Hozzávalók 5 db-hoz:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 0,5 tasak sütőpor
- 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
- 1 ek olaj
- 5 ek baracklekvár
A tészta hozzávalóit: liszt, szobahőmérsékletű margarin,
porcukor, tojássárgája, vaníliás cukor és sütőpor, alaposan összedolgozzuk.
Egy órára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk és egy
nagyobb kör alakú formával kiszaggatjuk- én egy kisebb ételtartót használtam.
Minden második közepéből egy csizmaformát is kiszúrunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt hőlégkeveréssel
megsütjük.
Tortarácson hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót az olajjal forró víz felett felolvasztjuk és
a csizmás islereket bevonjuk vele.
Én egy villára raktam és egy kanállal mertem rá a csokit.
Kicsit lecsöpögtetjük, és tortarácsra téve hagyjuk a csokit
megszilárdulni.
Kb. egy órát hagytam pihenni.
Az islerek alját megkenjük lekvárral, rárakjuk a tetejüket,
majd a csizmát még feltöltjük lekvárral.
Kb. fél óra múlva már puha és fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése