Hozzávalók 3 főre:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 2 ek olaj a főzővízbe
- 10 dkg darált török mogyoró
- 5 dkg porcukor
- Pár ek meggylekvár
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk
és puhára főzzük.
A megfőtt krumplit leszűrjük és megtörjük.
Ha már langyosra hűlt, hozzáadunk egy tojást, egy nagy
csipet sót és a lisztet.
Jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb edénybe vizet forralunk egy nagy csipet sóval és
2 ek olajjal.
Tépünk belőle egy kisebb darabot és lisztezett felületen 1 cm vastag rúddá sodorjuk.
Egy éles késsel 2,5-3 cm
hosszú nudlikká vágjuk és egyenként a két tenyerünk között sodrunk rajta egyet.
Ha gyöngyözik a víz, egy adagot beleteszünk (én 3 adagban
főztem ki), ha mind feljött a tetejére, hagyjuk 1-2 percet még főni.
Szűrő kanállal kimerjük a nudlikat a vízből és kicsit
hagyjuk lecsöpögni.
A darált mogyorót összekeverjük a porcukorral, a kifőtt
nudlikat belerakjuk és finoman összerázzuk, hogy nudlikat bevonja a cukros
mogyoró.
Meggylekvárral a tetején kínáljuk.
De jó ötlet!
VálaszTörlésÜdv:
Andi
Köszi :-)
Törlés