Hozzávalók 5 főre:
- 250 g spagetti tészta
- só
- 1 tasak carbonara sajtszósz
- 2 dl tej
- 1 tubus tejszínes tömlős sajt (100g)
- 15 dkg selyemsonka
- 3 dkg margarin
- 1 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg trappista sajt
A spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk
lecsöpögni.
A sonkát felkockázzuk.
A sajtszószt a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre
főzzük.
Ha elzártuk alatta a lángot, még melegen belenyomjuk a
tömlős sajtot és alaposan elkeverjük benne.
Beleforgatjuk a spagettit, majd beleszórjuk a sonkát,
összeforgatjuk.
Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal és
megszórunk zsemlemorzsával.
Belesimítjuk a spagettit.
A tetejére reszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőbe téve 200 fokon 15 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
Guszta! Szeretem az ilyen "hűtőtakarítós" kajákat ;)
VálaszTörlésKöszi, néha ilyet is kell készíteni :-)
Törlés