Hozzávalók 32 db kiflihez:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg margarin
- 2 púpos tk só
- 11 szál hosszabb sajtos virsli
- 2 tojás sárgája a kenéshez
- 2 tk szezámmag a szóráshoz
- 2 ek tej a sütés utáni kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott
élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra,
téglalap alakúra elnyújtjuk.
Három egyenlő széles sávra vágjuk, majd a sávokat keskeny
szárú háromszögekre.
A virsliket akkora darabokra vágjuk, amekkora széles a
háromszögünk. (Én harmadoltam őket.)
A háromszög tészta szélesebb végére tesszük a virsli
darabot, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kicsit
távolabb, mert még nőni fognak.
Lekenjük a tojások sárgával és megszórjuk szezámmaggal.
A sütőt előmelegítjük, addig még kelnek a kiflik.
180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel és konyharuhával
letakarva kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
Mustárral, ketchuppal, majonézzel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése