2013. augusztus 17., szombat

Tejszínes gomba

Nagyon egyszerű kis ebéd lett a kedvenc nokedli körettel.


Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperkegomba (szeletelt konzerv)
  • 2 ek olaj
  • 0,5 kk só
  • 2 nagy csipet bors
  • 3 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 ek liszt

A szeletelt gombát átmossuk és lecsöpögtetjük.
Az olajat felforrósítjuk, majd a lecsöpögött gombát ráborítjuk, átforgatjuk.

Meghintjük sóval, borssal. Hagyjuk, míg a gomba épp roppanósra pirul.

A tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, majd a gombára öntjük.

Addig főzzük, míg a tejszín kellőképpen be nem sűrűsödik.

Nokedli körettel vagy tésztával kínáljuk.


Akik elkészítették:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése