2013. augusztus 17., szombat

Zöldfűszeres paradicsomlé

A Natúr paradicsomlé mellett minden évben készítek zöld fűszereset is, amit kimondottan pizza, pizzás csiga és egyéb sós kalácsok töltelékébe használok fel.

Hozzávalók:

  • 3 kg paradicsom (feldolgozás előtt mért súly)
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • 1 tk morzsolt bazsalikom
  • 1 késhegynyi Na-benzoát

A paradicsomokat több léről alaposan átmossuk, és a hibás és zöld részeket eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.

Egy fazékba tesszük, és kavargatva kb. fél óráig főzzük, így könnyebben leválik majd a héja.

Még melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.

A levet visszatesszük főni, beleszórjuk a bazsalikomot és az oregánót. A főzési idő attól függ, hogy milyen sűrűségű paradicsomlevet szeretnénk kapni. Én most közepes lángon, néha-néha megkavarva 1 órát főztem.

Elzárjuk a lángot, és belekeverjük a tartósítószert.

Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


Akik elkészítették:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése