Hozzávalók 3 főre:
- 2 db 15 cm hosszú karaj darab
- 4 szál snack csemege kolbász
- Só
- Bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú
pengéjű késsel két-két lyukat szúrunk bele.
Beledugjuk a lyukakba a kolbászokat.
A fokhagymát megtisztítjuk, lezúzzuk, bedörzsöljük vele a
karaj darabokat.
Meghintjük sóval, borssal, egy közepes méretű tepsibe
fektetjük, meglocsoljuk olajjal.
Pár óra hosszára hagyjuk pihenni, az még jobb, ha előző este
bepácoljuk.
Előmelegítette sütőben, alufóliával lefedve, kb. 1 dl vízzel felöntve 220 fokon
hőlégkeveréssel puhítjuk. Majd a fóliát levéve további 30 percet pirítjuk, néha
megfordítva illetve meglocsolgatva az olajos lével.
Egy éles késsel szépen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése