Az első adag új borsó, amit a kertben szüreteltünk, ebbe
a finom kis levesbe került. Könnyű, egyszerű és laktató.
Hozzávalók 4-6 személyre
*6 nagyobb (új)krumpli
*2 szál sárgarépa
*1 szál petrezselyem
*1 kisebb darab karalábé
*1 csésze zöldborsó (2dl)
*kevés olaj
*1 kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 ek házi ételízesítő
Galuskához:
*25 dkg darált sertéshús
*1 kisebb tojás
*2 ek TK zsemlemorzsa
*1 kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Hozzávalók 4-6 személyre
*6 nagyobb (új)krumpli
*2 szál sárgarépa
*1 szál petrezselyem
*1 kisebb darab karalábé
*1 csésze zöldborsó (2dl)
*kevés olaj
*1 kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 ek házi ételízesítő
Galuskához:
*25 dkg darált sertéshús
*1 kisebb tojás
*2 ek TK zsemlemorzsa
*1 kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a petrezselymet felkarikázzuk, a karalábét és a krumplit kisebb darabokra vágjuk.
Kevés felforrósított olajon átforgatjuk a zöldségeket, majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük. Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve felforraljuk.
A galuskához a húshoz adjuk a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra
vágott petrezselyemlevelet és a fűszereket. Jól összekeverjük. Ha a leves
felforrt, egy kisebb mokkáskanállal beleszaggatjuk. A zöldségekkel együtt
készre főzzük. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése