A töltött gombának annyi változata van, rengetegféleképpen alakítható a kalapba való töltelék. Nálunk most
egy olívabogyós készült.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*50 dkg Chef Gomba barna csiperkegomba
*kevés olaj
*só
*őrölt bors
Töltelékhez:
*45 dkg túró
*2 púpozott ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 csipet őrölt köménymag
*2 gerezd fokhagyma
*6 nagyobb mag nélküli zöld olajbogyó
Tetejére:
*15 dkg trappista sajt
A megtisztított gombák tönkjét kiemeljük, a kalapokat sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Megszórjuk egy csipet sóval és
borssal.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott olívabogyót, a tejföllel krémesítjük, a fűszerekkel ízesítjük,
majd jól összekeverjük. A gomba kalapokat a túrókrémmel megtöltjük, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre
sütjük. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése