2024. október 26., szombat

Magyaros raguleves gazdagon

A hűvösebb idő beálltával nagyobb szerephez jutnak a tartalmasabb levesek, mint például ez a zöldségekkel gazdagon készített raguleves. Melengető, ízletes. Érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*40 dkg sertéscomb
*1 nagy vöröshagyma
*2 közepes sárgarépa
*1 petrezselyemgyökér
*1 kis darab karalábé
*1 kis darab zeller
*15 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 nagy csipet őrölt köménymag
*1 csapott kk fűszerpaprika
*1 ek házi darált paprika
*2 dl sűrű tejszín
*2 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
 
A hagymát kisebb, a húst nagyobb kockára vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Megszórjuk a pirospaprikával, majd legalább háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük. Lefedve a hús puhulásáig főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet és a felkockázott karalábét, zellert. Majd a kisebb darabokra vágott zöldbabot és a vége előtt 10 perccel a vékony szeletekre vágott gombát. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd hőkiegyenlítéssel besűrítjük vele a levest. Forralunk rajta egyet és azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése