A családnak gyakran készítek sajtos tallért, mert igazán szeretik. Ilyenkor mindig próbálom az ízeket változtatni, hogy ne
váljon unalmassá. Ebbe most vad krétai rozmaring került.
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*18 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
*7 dkg búzaliszt
*1 tk só
*1/2 tasak sütőpor (6g)
*1 nagy tojás
*15 dkg puha vaj
*10 dkg tejföl
*15 dkg sajt
A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a tejfölt és a reszelt sajtot. Alaposan
összedolgozzuk. A masszából 20 grammos golyókat sodrunk. Megszórjuk kevés krétai vad rozmaringgal. Felforrósított tallérsütőben mindet ropogósra
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése