A jó idővel egyre többször készül nálunk valamilyen nyárs. Most épp egy könnyű, egyszerű zöldséges csirkenyárs.
Igazán gyorsan összeállítható. Köretként akár rizs, bulgur vagy sült krumpli is kínálható hozzá. A gyerekek azt kérték, hogy máskor is csináljak majd ilyet.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*1 nagy pár csirkemellfilé
*2 kisebb cukkini
*1 vöröshagyma
*1 kk fokhagymás só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*kb. 6-7 db kisebb bambusznyárs
*olaj a sütéshez
A húst nagyobb darabokra kockázzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A hagymát nagyobb szeletekre, a cukkinit vékony karikára
vágjuk. Mindkettőt meghintjük fokhagymás sóval és borssal. A húst felváltva a zöldségekkel bambusznyársra tűzzük. Grillen vagy felforrósított
grillserpenyőben olajjal locsolgatva megsütjük. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése