Az egyik legkülönlegesebb gomba, amivel találkoztam az ördögszekér gomba. Méretes, de mégis zsenge, könnyű, finom. Egy picit pikánsabb,
újszerűbb körítést kapott.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*25 dkg durum tortiglioni tészta
Szószhoz:
*1 közepes vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 ek vaj
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 jó nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*3 dl tejszín
*2 púpozott ek ajvár
Gombához:
*50 dkg Chef Gomba ördögszekér gomba
*olaj a sütéshez
*mexikói fűszerkeverék
*szezámmag a tálaláshoz
A tésztát sós, bő vízben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük. A felforrósított vaj és az olaj keverékén
megfonnyasztjuk az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát. Hozzáadjuk a tejszínt és ízesítjük a fűszerekkel. Belekeverjük az
ajvárt is. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát és melegen tartjuk. A gombákat 2 cm vastag tallérokra vágjuk. Mindkét oldalát éles késsel 2-3
mm mélyen bevagdossuk. Felforrósított olajon oldalankét 2-2 percig sütjük. Közben megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel. A megsült gomba tallérokat
az ajvárszószos tésztával, száraz serpenyőben megpirított szezámmaggal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése