2024. március 24., vasárnap

Diócska cukormentesen

Régen szerettem volna az egyik kedvenc sütinket reformos változatban elkészíteni. Most jött el az ideje. Igazán jól sikerült. Ebből az adagból 60 dkg egész kicsi diócska lett, a hagyományos méretűből kb. a fele jön ki.
A hagyományos cukorral készült változatot ITT találjátok.
Hozzávalók
Tésztához:
*15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*5 dkg búzaliszt
*7 dkg darált dió
*1 csipet só
*2 dkg négyszeres erősségű édesítő
*15 dkg vaj

Töltelékhez:
*2 ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2 dl cm mandulatej
*2,5 dkg négyszeres erősségű édesítő
*3 dkg vaj
*3 púpozott ek darált dió
*1 kk reszelt citromhéj
*1 késhegynyi vanília
 
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A szilikon forma mélyedéseit peremig töltjük. 160 fokos sütőben kb. 13-14 perc alatt megsütjük. Óvatosan rácsra fordítva hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet a mandulatejjel csomómentesre keverjük. Sűrűre főzzük. Ha kihűlt elkeverjük a darált dióval, édesítővel, reszelt citromhéjjal, vaníliával és a puha vajjal. Két fél diócska közé kevés krémet töltünk, majd összeragasztjuk. 1-2 órát pihentetjük mielőtt kínáljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése