Régen szerettem volna az egyik kedvenc sütinket reformos változatban elkészíteni. Most jött el az ideje. Igazán jól sikerült. Ebből az adagból 60 dkg egész kicsi diócska lett, a hagyományos méretűből kb. a fele jön ki.
A hagyományos cukorral készült változatot ITT találjátok.
Tésztához:
*15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*5 dkg búzaliszt
*7 dkg darált dió
*1 csipet só
*2 dkg négyszeres erősségű édesítő
*15 dkg vaj
Töltelékhez:
*2 ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2 dl cm mandulatej
*2,5 dkg négyszeres erősségű édesítő
*3 dkg vaj
*3 púpozott ek darált dió
*1 kk reszelt citromhéj
*1 késhegynyi vanília
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A szilikon forma mélyedéseit peremig töltjük. 160 fokos sütőben kb. 13-14 perc alatt megsütjük.
Óvatosan rácsra fordítva hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet a mandulatejjel csomómentesre keverjük. Sűrűre főzzük. Ha kihűlt elkeverjük a darált
dióval, édesítővel, reszelt citromhéjjal, vaníliával és a puha vajjal. Két fél diócska közé kevés krémet töltünk,
majd összeragasztjuk. 1-2 órát pihentetjük mielőtt kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése