2024. március 3., vasárnap

Almás rozmaringos pisztráng hagymaágyon sütve

A gyerekek kedvéért ismét hal került az asztalra. Picit másképpen készült, mint máskor.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*2 szivárványos pisztráng
*2-3 ek olívaolaj
*4 szelet alma
*3-4 friss rozmaringág
*1 ek frissen facsart citromlé
*só
*1 vöröshagyma
*1 kk grillzöldség fűszerkeverék
 
Egy közepes tepsit kikenünk olajjal, majd belefektetjük a megpucolt, felkarikázott vöröshagymát. Megszórjuk kevés grill fűszerkeverékkel.
A halakat alaposan megtisztítjuk, szárazra töröljük. A hasüreget megszórjuk sóval, borssal, belehelyezünk pár vékonyra szeletelt almakarikát, friss rozmaringágat és meglocsoljuk citromlével. A halat kívülről lekenjük olajjal, megszórjuk halfűszerrel. 
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 
Basmati rizs körettel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése