Régen készült nálunk töltött hús, ezért is leptem most meg vele a családot. Könnyű, egyszerű fogás, a töltelék
is ízletes. Bulgur körettel kínáltam.
*4 csirke felső comb
*só
*őrölt bors
*2 ek sült csirke fűszerkeverék
Töltelékhez:
*2 kis szelet teljes kiőrlésű kenyér
*2 keményre főtt tojás
*1 nyers tojás
*1 kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 púpozott ek cm mustár
*mangalicazsír a tepsi kenéséhez
A csirke combokat alaposan megtisztítjuk, a bőrük alá nyúlva fellazítjuk azt, picit sózzuk és borsozzuk.
A töltelékhez a kenyereket
folyó víz alá tartjuk, majd kicsavarjuk és összetépkedjük. Hozzáadjuk a keményre főtt és apróra vágott tojást, a nyers tojást és a
fűszerekkel, valamint a mustárral ízesítjük. A húsokat megtöltjük. A combokat kívülről beszórjuk a fűszerkeverékkel. (Ha van rá időnk és lehetőségünk, itt
érdemes pár órát vagy egy éjszakát pihentetni, hogy az ízek jól átjárják a húst.) Zsírral kikent tepsibe fektetjük mind. Kb. 1
dl vizet öntünk a tepsibe. Lefedve, 180 fokos hőlégkeveréses sütőben egy órát puhítjuk, majd az alufóliát levéve további 20 percet
pirítjuk, közben párszor locsolgatjuk a szaftjával. Bulgurral kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése