2024. február 3., szombat

Almás pite kifli

Már régen a fejemben motoszkált az almás pite kifli ötlete. Most jött el az ideje az elkészítésének. Már sütéskor is csodás illat lengte be a konyhát. A végeredmény is igazán klassz lett, a család tetszését is elnyerte. Érdemes kipróbálni. Szénhidrátdiétába is illeszthető.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.

Hozzávalók kb. 33 db-hoz
*12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*3 dkg búzaliszt
*1 csipet só
*1 csapott kk sütőpor
*2,5 dkg négyszeres erősségű édesítő
*1 tojás sárgája
*10 dkg puha vaj
 
A kétféle lisztet a sóval, sütőporral, fűszerkeverékkel, vaníliával elvegyítjük, majd a puha vajjal, édesítővel és a tojás sárgájával összedolgozzuk. A tésztával a szilikon kifli formát peremig töltjük. 160 fokos sütőben alul-felülsütési módban 14-15 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése