Újra szárnyas került étlapra, mégpedig pulyka. Méretes, szép darabokat kaptam A séf húsboltja és pecsenyése jóvoltából.
Egyben sütöttem meg jól befűszerezve. Mellette a zöldségek is szép lassan elkészültek. Még egy kis rizs köret is járt hozzá.
*2 pulyka comb
Fűszerezéshez:
*2 tk só
*1 tk őrölt bors
*1 tk fokhagymagranulátum
*1 tk fűszerpaprika
*1 késhegynyi csípős őrölt fűszerpaprika
*1 kk őrölt köménymag
Továbbá:
*2 ek mangalicazsír
*2 nagy krumpli
*2 nagyobb szál sárgarépa
*1 nagy fej vöröshagyma
*só
*őrölt bors
A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és zsírral kikent tepsibe rakjuk. Meghintjük sóval és borssal. A húshoz
a fűszereket összekeverjük és jól bedörzsöljük vele a combokat. A tepsibe fektetjük. Öntünk mellé kb. 1 dl vizet (ha van alaplevünk, akkor az még
jobb). Lefedve kb. 90 percet puhítjuk. (Hústűvel ellenőrizzük, hogy megpuhult-e.) Majd alufólia nélkül, néha a szaftjával meglocsolva hagyjuk pirulni. Melegen,
a sült zöldségekkel és rizs körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése