A hideg idő beálltával előtérbe kerülnek a melengető levesek, és egyre szívesebben kanalazgatjuk őket. Most egy nagyon egyszerű
változatot készítettem, ami viszonylag hamar asztalra tehető és nem is szükséges hozzá sokféle alapanyag.
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 nagy szál póréhagyma
*3 nagy gerezd fokhagyma
*2 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*3 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő
*tökmagolaj
*tökmag
A hagymákat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A lisztet az olajjal simára keverjük, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymákat.
Folyamatosan kevergetve annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi. Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve addig főzzük, míg a hagymák megpuhulnak. Merülő mixerrel pépesítjük.
Tökmagolajjal és tökmaggal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése