2023. augusztus 29., kedd

Gombás csicseriborsó-paprikás

A húsmentesség jegyében készült ez az egyszerű fogás. Igazán hamar asztalra tehető. Nem kell sok időt a konyhában tölteni vele. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*20 dkg csicseriborsó konzerv
*1 közepes vöröshagyma
*1 nagy paradicsom
*2 nagy gerezd fokhagyma
*4-5 ek olívaolaj
*1/2 kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*basmati rizs a tálaláshoz
 
A feldarabolt gombát a felforrósított olajon kevés sóval és borssal megszórva megpirítjuk. Félretesszük. A visszamaradt olajon az apróra kockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, ízesítjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. Beleforgatjuk az átmosott és lecsepegtetett csicseriborsót. Végül belekeverjük a gombát. Azonnal, párolt basmati rizs körettel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése