2023. április 5., szerda

Medvehagymás-mozzarellás muffin

Végre itt a medvehagyma, igyekszem sokféleképpen felhasználni. Most egy könnyű sajtos muffin készült, mégpedig gluténmentesen, picit egészségesebben. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált lisztet a Wise Pasta biztosította.
Hozzávalók 12 db-hoz
*1 csapott tk só
*1 csapott kk szódabikarbóna
*1 nagy csipet gm őrölt bors
*2 nagyobb tojás
*2 púpozott ek tejföl
*1 dl cukormentes mandulatej
*13 dkg mozzarella sajt
*1 kis csokor friss medvehagyma
 
A lisztet elvegyítjük a sóval, borssal és a szódabikarbónával. A tojásokat simára keverjük a tejföllel, tejjel, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. Beleszórjuk a lereszelt sajt felét és az apróra vágott medvehagymát. A tésztát egyenletesen elosztjuk a papírral bélelt muffinsütő mélyedéseiben. Megszórjuk a maradék sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütés módban kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése