Amióta ezt a húsos fogást kitaláltam, ez lett a Férjem egyik kedvence. Az első alkalom óta már kérésére többször
készítettem ebédre.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*8 vékony szelet csirkemellfilé
*1 kkl só
*1 kk fokhagymagranulátum
*1 kk vöröshagyma granulátum
*1/2 kk őrölt fekete bors
*2-3 nagyobb paradicsom
*1 nagy csipet morzsolt oregano
* nagy csipet morzsolt bazsalikom
*10 dkg juhtúró
*2 púpozott ek tejföl
Tepsi kikenéséhez:
*olívaolaj
Tálaláshoz:
*basmati rizs
A húst szeleteket kiklopfoljuk, olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük. Megszórjuk sóval, borssal, fokhagyma- és vöröshagyma granulátummal.
Befedjük vékonyra szeletelt paradicsom karikákkal és megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Rákanalazzuk a tejföllel kikevert juhtúrót. Lefedve
előmelegített sütőben 35 percet puhítjuk, majd fedés nélkül további 10 percet pirítjuk. Melegen párolt basmati rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése