2023. január 9., hétfő

Teljes kiőrlésű kenyér élesztő nélkül

Az egészségmegőrzés jegyében készült ez az élesztőmentes, fehér liszt nélkül készült kenyérke. Nem olyan, mint a fehér kenyér, kicsit tömörebb, de egyáltalán nem száraz és nem fűrészpor ízű. Kb. 10 perc alatt összeállítható és nem kell pihentetni. A sütéssel együtt háromnegyed óra alatt elkészül. Candida- és szénhidrátdiétába is illeszthető, emellett vegán is. Kis adag, egy főnek két napra elegendő. Már többször megsütöttem, volt, hogy két evőkanálnyi magkeverékkel is gazdagítottam.
Hozzávalók
*25 dkg Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*1 kk só
*1 csapott kk étkezési szódabikarbóna
*3 ek olívaolaj
*1,6 dl víz
 
A lisztet elvegyítjük a sóval, szódabikarbónával. Hozzáadjuk a vizet és az olajat. Összedolgozzuk, veknire formázzuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése